Zorg
25
page-template-default,page,page-id-25,bridge-core-1.0.7,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

ZORG

Omgevingszorg

Het welbevinden van onze bewoners staat voorop. De kern van onze visie op zorg zit in het concept ‘omgevingszorg’. Mensen met geheugenverlies ervaren snel stress en verwarring. Zij zijn gebaat bij een omgeving waarin alles op elkaar is afgestemd: huis, interieur, omgang met elkaar, de tuin. Door deze herkenbaarheid voelen bewoners zich geborgen en veilig en verbetert hun functioneren.

Oprechte, deskundige zorg 

Een vast team van verpleegkundigen en verzorgenden biedt 24-uurszorg. Daarnaast hebben wij goed geschoolde vrijwilligers en activiteitenbegeleiders. Mensen met dementie voelen scherp aan of woorden en houding oprecht zijn. Alle medewerkers en vrijwilligers krijgen daarom in-huis een extra training waarmee wij deze respectvolle zorg en houding willen waarborgen. Aandacht en oprechte belangstelling voor de bewoner als uniek persoon kunnen het leven met dementie zin en waarde geven. Hier maken wij ons sterk voor.

Een grandioze fietssponsortocht – georganiseerd en gereden door Klaas Kanning en Janneke Goossen-Cazemier (rechts op foto) – leverde het geld op voor een veelgebruikte duofiets. Op de foto Janneke en een bewoonster. Foto: Mirjam Theissen

Betekenisvolle daginvulling

Voor mensen met geheugenverlies is de wereld klein en grootse daden tellen niet meer. Het zijn de gewone dingen die het leven de moeite waard maken. Het Groen Gasthuis wil een gewone, veilige en warme plek zijn waar (door)geleefd wordt op een manier die zo dicht mogelijk past bij de bewoners. Het zorgpersoneel en de vrijwilligers betrekken de bewoners waar mogelijk bij de gewone dagelijkse bezigheden of de eigen routine die zij kenden. Werken en recreëren in de tuin, spelletjes en contact met lokale bevolking en vrijwilligers dragen bij aan een levendige invulling van de dag die als betekenisvol ervaren kan worden.  Ook besteden wij aandacht aan muziek of muziektherapie, omdat dit de sociale vaardigheden en gemoedstoestand van mensen met dementie kan verbeteren.

Samenwerking

Wij staan niet alleen, maar hebben een sterk netwerk in Warffum. De lijnen met de lokale zorgverleners (huisartsen, fysiotherapeuten, verpleging, diëtiste) zijn kort en waarborgen dat er goede zorg aan onze bewoners zal worden gegeven. Ondersteuning van familie en vrienden van de bewoner verwelkomen wij. Zij zijn een belangrijke schakel in de goede zorg voor onze bewoners.