Nieuws
38
blog,bridge-core-1.0.7,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Lionsclub Het Hogeland organiseert op 23 december een prachtig pianoconcert met pianist Anastasia Goldberg in de kerk van Westerwijtwerd. De opbrengst komt ten goede aan Het Groen Gasthuis! We zijn natuurlijk heel blij met dit mooie gebaar. De opbrengst besteden wij aan de aanschaf van een tuinkas voor onze bewoners, een wens die we al lang hebben. In de beschutte setting van een kas kunnen onze bewoners namelijk het jaar rond ontspanning vinden en genieten van het opkweken van planten en opkomende bloemen. De kas past daarom heel goed bij de belevingstuin die wij voor onze bewoners hebben opgezet.

Musicus Anastasia Goldberg is een internationaal gevierde, virtuoze pianist. Zij zal werken spelen van Mozart, Brahms, Liszt en Rachmaninov. De prachtige kerk van Westerwijtwerd is natuurlijk een heel sfeervolle setting voor zo’n concert. Wees er dus snel bij om een kaartje te boeken!

Kunt u niet naar het concert komen, maar zou u toch graag een donatie willen geven voor de aanschaf van de kas? Via Stichting Vrienden van Het Groen Gasthuis kunt u ons steunen, bankrekeningnummer NL67 RABO 0189 7441 38 tnv Stichting Vrienden van Het Groen Gasthuis (ANBI-status). Op de pagina van onze Vriendenstichting kunt u meer lezen over wat onze Vrienden allemaal doen.

We hopen samen met u te genieten van het concert. Tot ziens!

De tuinkas die we graag willen aanschaffen.

Goed nieuws voor onze Vriendenstichting en voor Het Groen Gasthuis uiteraard. De Belastingdienst heeft Stichting Vrienden van Het Groen Gasthuis definitief aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling, kortweg ANBI.

De ANBI-status is op twee manieren goed nieuws. Donateurs kunnen hun eenmalige of terugkerende gift aan de Vriendenstichting nu aftrekken van de belastingen. Informatie hierover vindt u hier. Daarnaast betekent de ANBI-status een formele erkenning dat de Vriendenstichting zich voor het belang van de bewoners en Het Groen Gasthuis inzet. Uw gift is daarmee in betrouwbare handen.

Wilt u meer weten of overweegt u ook Vriend te worden? Kijkt u dan eens op de pagina van onze Vriendenstichting. Daar vindt u ook het formulier waarmee u zich kunt aanmelden.

Het Groen Gasthuis organiseert komende vrijdag 10 juni een theatervoorstelling over dementie. Locatie: Kunstkerk Warffum. De toegang is gratis. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Opgave met vermelding van aantal bezoekers via: theateravond10juni@hetgroengasthuis.nl

Wat betekent dementie in je leven? Wat is de waarde van een warme en veilige omgeving? Wat en hoe kun je als medemens hieraan bijdragen? Op deze belangrijke vragen hebben we meestal weinig antwoord. Terwijl het aantal mensen met dementie toeneemt en we allemaal hiermee geconfronteerd worden, in de familie of naaste omgeving.

Eén van de pijlers van Het Groen Gasthuis is het bieden van zingevende zorg die recht doet aan de beleving van de mens  met dementie. Elke dag kan waardevol zijn. Om onze bewoners dit te bieden hebben we niet alleen een zorgzaam thuis nodig, maar ook een zorgzame omgeving. Hoe maken we die samen met elkaar? Theatermaker Jan van der Hammen heeft hierover voor het algemene publiek een voorstelling gemaakt waarbij hij op deze vragen dieper ingaat. We nodigen Warffumers en Hogelanders van harte uit deze voorstelling met ons te beleven op vrijdagavond 10 juni. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.  Graag uw aanmelding via theateravond10juni@hetgroengasthuis.nl

Feest vandaag, want we zijn één jaar jong! Precies een jaar geleden gingen we van start na lange voorbereiding. In dit jaar hebben we 16 lieve bewoners mogen verwelkomen, bleven we coronavrij en zijn we vol inspiratie bezig een mooie zorgzame organisatie op te tuigen. Tijd voor muziek en een gebakje!

Janneke Goossen en Klaas Kanning bij de eindstreep van hun 400 km lange fietstocht (foto: Mirjam Theissen)

Op zondagmiddag 12 september vierden we met een haag van publiek en bewoners de aankomst van Janneke Goossen en Klaas Kanning in Pieterburen. Hun 400 km lange fietstocht via het Pieterpad van Maastricht naar Pieterburen reden ze binnen 24 uur uit. Hiermee haalden ze in totaal € 11.005,90 op in het kader van de sponsoractie Elektrische Duofiets voor onze bewoners. Een sportieve en financiële prestatie waar we enorm blij mee zijn. We kunnen nu voor onze bewoners een elektrische duofiets aanschaffen die geheel aangepast is aan hun wensen en behoeften.

Alle donateurs die hebben bijgedragen aan deze zo gewenste duofiets: hartelijk dank!

De sponsorpagina op onze website zal nog even open blijven omdat er nog steeds aandacht is voor de actie in de media en we verwachten dat een aantal mensen nog zal willen doneren. Het definitieve eindbedrag en de besteding ervan aan fiets, aanpassingen en toebehoren zullen wij op de website en in de nieuwsbrief verantwoorden.