Nieuws
38
blog,bridge-core-1.0.7,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Feest vandaag, want we zijn één jaar jong! Precies een jaar geleden gingen we van start na lange voorbereiding. In dit jaar hebben we 16 lieve bewoners mogen verwelkomen, bleven we coronavrij en zijn we vol inspiratie bezig een mooie zorgzame organisatie op te tuigen. Tijd voor muziek en een gebakje!

Janneke Goossen en Klaas Kanning bij de eindstreep van hun 400 km lange fietstocht (foto: Mirjam Theissen)

Op zondagmiddag 12 september vierden we met een haag van publiek en bewoners de aankomst van Janneke Goossen en Klaas Kanning in Pieterburen. Hun 400 km lange fietstocht via het Pieterpad van Maastricht naar Pieterburen reden ze binnen 24 uur uit. Hiermee haalden ze in totaal € 11.005,90 op in het kader van de sponsoractie Elektrische Duofiets voor onze bewoners. Een sportieve en financiële prestatie waar we enorm blij mee zijn. We kunnen nu voor onze bewoners een elektrische duofiets aanschaffen die geheel aangepast is aan hun wensen en behoeften.

Alle donateurs die hebben bijgedragen aan deze zo gewenste duofiets: hartelijk dank!

De sponsorpagina op onze website zal nog even open blijven omdat er nog steeds aandacht is voor de actie in de media en we verwachten dat een aantal mensen nog zal willen doneren. Het definitieve eindbedrag en de besteding ervan aan fiets, aanpassingen en toebehoren zullen wij op de website en in de nieuwsbrief verantwoorden.

 

Het voorjaar komt eraan, de zon gaat steeds meer schijnen…. Achter Het Groen Gasthuis ligt een prachtig stuk ommuurde tuin. Vroeger was hier een uitgebreide groente- en fruittuin met leifruit langs de historische muur. Nu rest er een mooie perenboog en een oude appelboom. Dit voorjaar willen we een begin maken met de restauratie van de groente- en fruittuin. Het doel is om de bewoners te laten meegenieten van alles wat er groeit en bloeit en om de groenten en het fruit dat we verbouwen te verwerken in voedzame en gezonde maaltijden.

Maar…. we missen menskracht. Heb je/u zin om een keer mee te werken? Wij zorgen voor koffie/thee/soep, gezelligheid en we werken natuurlijk coronaproof! Aanmelden kan via info@hetgroengasthuis.nl Bedankt en tot ziens!

Begin 2021 groeien we toe naar voltallige bezetting. We zoeken daarom nog nieuwe teamleden. Voel je je aangesproken door de vacature? Reageer dan voor 15 december met cv en motivatie naar info@hetgroengasthuis.nl.

Na een week van verhuizen, is Het Groen Gasthuis op 26 oktober van start gegaan. We bieden nu zorg aan 8 bewoners. Ons zorgteam en onze vrijwilligers waren startklaar en enthousiast om de nieuwe bewoners een soepele overgang naar hun nieuwe thuis te laten maken. Fijn om te merken dat onze bewoners zich al zo gauw hebben gesetteld. De komende maanden verwelkomen we nog een paar nieuwe bewoners. Geleidelijk aan in 2021 groeien we toe naar een volledige bezetting van 16 bewoners. We kijken vol vertrouwen naar de toekomst.

Het is officieel: maandag 26 oktober gaat ons Gasthuis van start met zes bewoners en een sterk team van zorgmedewerkers en vrijwilligers. In de weken daarna komen geleidelijk aan de volgende bewoners bij ons in huis. Zo veel geïnteresseerde mensen hebben de vorderingen en renovatie van dichtbij gevolgd en we zouden dus heel graag een prachtig openingsfeest houden. Maar met de coronavirusontwikkelingen kan dat niet. We houden het op een kleine openingsceremonie. Die mooie opening voor familie en alle geïnteresseerde mensen uit de omgeving bewaren we voor later.