Theateravond in de Kunstkerk met Jan van der Hammen
2559
page-template-default,page,page-id-2559,page-child,parent-pageid-620,bridge-core-1.0.7,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Theateravond in de Kunstkerk met Jan van der Hammen

Op 10 juni 2022 organiseerde Het Groen Gasthuis met financiële ondersteuning van de Vrienden een theateravond in de Kunstkerk van Warffum. Theatermaker en trainer Jan van der Hammen was die avond uitgenodigd om het publiek op een interactieve manier te betrekken bij wat dementie inhoudt en hoe waardevol een veilige en begripvolle omgeving is. De avond was speciaal bestemd voor iedereen die op de een of andere manier bijgedragen heeft aan de totstandkoming van Het Groen Gasthuis: personeel, vrijwilligers, streekgenoten, en alle relaties en netwerkpartners.  De kerk was afgeladen vol. We ontvingen onze gasten met een kopje koffie of thee en een gebakje met Het Groen Gasthuis-logo.

Vincent Fennis heette iedereen welkom. Als een van de oprichters en bestuursleden vertelde hij over de beginperiode van Het Groen Gasthuis, die door de corona-epidemie heel anders was verlopen dan gedacht. Zo zat een open dag er helaas niet in, maar met deze theateravond wilde het bestuur alle betrokkenen toch samenbrengen. (foto: bestuur Het Groen Gasthuis: Rommie Hoopman, Vincent Fennis, Marianne te Velde, vlnr)

Vriendenstichting

Vanuit de Vrienden van Het Groen Gasthuis vertelde penningmeester Hein Bokern het publiek over de doelstelling achter de Vriendenstichting en welk soort activiteiten de Vriendenstichting nastreeft. De Theateravond was voor de Vrienden de eerste financiële bijdrage: de kosten voor deze avond hebben we gedeeld met het dagelijks bestuur.


Inzichtelijk

Jan van der Hammen daagde het publiek uit met spelletjes en opdrachten. In korte sketchjes speelde hij met overtuiging de dementerende meneer De Vries en maakte hij aanschouwelijk hoe verwarrend en stressvol de gewoonste dagelijkse dingen kunnen zijn voor mensen met dementie. Het publiek kreeg van Jan een paar moeilijke opdrachten te doen (foto links), die inzichtelijk maakten waar een dementerend brein mee te kampen heeft.

Napraten

Het werd een mooie en gezellige avond, waarop veel gelachen werd, ondanks het verdrietige en zware onderwerp van de theatervoorstelling ‘wat doet dementie met een mens en zijn omgeving’. Na de voorstelling bleef het publiek lang napraten waarbij voor lekkere hapjes en drankjes was gezorgd.