Kosten
252
page-template-default,page,page-id-252,page-child,parent-pageid-49,bridge-core-1.0.7,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

KOSTEN

Voor ouderen en kwetsbare mensen die steeds meer zelfstandigheid verliezen en stress ervaren, vinden wij het van groot belang dat zij in een omgeving kunnen blijven wonen die zij kennen en waar ze deel uit kunnen maken van een gemeenschap. Het Groen Gasthuis wil daarom betaalbaar en toegankelijk zijn. Onze zorg stemmen wij af op de wensen en behoeften van onze bewoners en is dus maatwerk. De zorg wordt betaald uit PGB budgetten, daarnaast betaalt elke bewoner een bepaald bedrag aan service- en huurkosten per maand. Deze kosten zijn inclusief woongebonden kosten als maaltijden, schoonmaak en waskosten.

Eigen bijdrage

Dat u bij Het Groen Gasthuis huisvestings- en servicekosten betaalt, wordt door de overheid beloond met een lage eigen bijdrage aan het CAK. Deze lage eigen bijdrage is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en bedraagt maximaal zo’n € 850,- per maand. Goed om te weten is dat u, in een door de overheid gefinancierd, regulier verpleeghuis, juist een hoge eigen bijdrage aan het CAK betaalt, die kan oplopen tot wel €2.400,- per maand. U kunt uw eigen bijdrage aan een particuliere instelling als Het Groen Gasthuis berekenen op de website van het CAK. Kies daarbij voor ‘hulp of zorg thuis.’ Klik hier voor de rekenhulp van het CAK.


In een telefonisch of persoonlijk gesprek kunnen wij u een duidelijker beeld geven van de totale kosten voor uw specifieke situatie. Wij maken hiervoor graag tijd voor u.