Over Het Groen Gasthuis
49
page-template-default,page,page-id-49,page-parent,bridge-core-1.0.7,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

OVER HET GROEN GASTHUISMiddenin Warffum, dichtbij NS-station en wandelroutes, ligt Het Groen Gasthuis, bij velen in de regio bekend als Villa Welgelegen. De villa werd in 1880 gebouwd voor notaris mr. A. Jansenius de Vries, een belangrijke Warffumse weldoener. Van 1960 tot 1997 had de villa een zorgbestemming: stichting NOVO had hier een woonvorm voor verstandelijk gehandicapten gevestigd. Na ruim 20 jaar als privéwoning krijgt Het Groen Gasthuis weer de zorgbestemming waarvoor het huis zo geschikt is. Met de renovatie die begin 2020 werd ingezet, gaat de villa een duurzame nieuwe toekomst in, volledig ingericht en op maat gemaakt voor zestien nieuwe bewoners: mensen met dementie en geheugenproblemen die vanuit de Wet Langdurige Zorg een indicatie hebben voor deze vorm van zorg. Het Groen Gasthuis heeft eind oktober 2020 de deuren geopend voor de eerste bewoners.


Betekenisvol


Stichting Het Groen Gasthuis biedt professionele woonzorg en werkt daarbij samen met allerlei regionale aanbieders van zorg, zoals huisartsen, fysiotherapeuten en instellingen voor ouderenzorg.. Het Groen Gasthuis is niet alleen een plek waar mensen wonen, maar ook een plek waar mensen uit de omgeving en familieleden samen komen; een gewone, veilige en warme plek waar (door)geleefd wordt op een manier die zo dicht mogelijk past bij de bewoners. Muziek maken, werken en recreëren in de tuin, spelletjes, en contact met lokale bevolking en vrijwilligers dragen bij aan een levendige invulling van de dag die als betekenisvol ervaren kan worden.