Over Het Groen Gasthuis
49
page-template-default,page,page-id-49,page-parent,bridge-core-1.0.7,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

OVER HET GROEN GASTHUIS

Middenin Warffum, dichtbij NS-station en wandelroutes, ligt Het Groen Gasthuis, bij velen in de regio bekend als Villa Welgelegen. De villa werd in 1880 gebouwd voor notaris mr. A. Jansenius de Vries, een belangrijke Warffumse weldoener. Van 1960 tot 1997 had de villa een zorgbestemming: stichting NOVO had hier een woonvorm voor verstandelijk gehandicapten gevestigd. Na ruim 20 jaar als privéwoning kreeg Het Groen Gasthuis eind 2020 weer de zorgbestemming waarvoor het huis zo geschikt is. Na een grote renovatie heeft de villa een duurzame nieuwe toekomst voor zich, volledig ingericht en op maat gemaakt voor zestien bewoners: mensen met dementie en geheugenproblemen die vanuit de Wet Langdurige Zorg een indicatie hebben voor deze vorm van zorg. Het Groen Gasthuis opende eind oktober 2020 de deuren voor de eerste bewoners.


Betekenisvol

Het Groen Gasthuis biedt professionele woonzorg en werkt daarbij samen met allerlei regionale aanbieders van zorg, zoals huisartsen, fysiotherapeuten en instellingen voor ouderenzorg.. Het Groen Gasthuis is niet alleen een plek waar mensen wonen, maar ook een plek waar mensen uit de omgeving en familieleden samen komen; een gewone, veilige en warme plek waar (door)geleefd wordt op een manier die zo dicht mogelijk past bij de bewoners. Muziek maken, werken en recreëren in de tuin, spelletjes, en contact met lokale bevolking en vrijwilligers dragen bij aan een levendige invulling van de dag die als betekenisvol ervaren kan worden.

Het Groen Gasthuis heeft twee organisatorische ankerpunten:

  • Stichting Het Groen Gasthuis beheert de vastgoedkant van onze woonzorgvilla aan de Stationsweg 9 in Warffum.
  • Het Groen Gasthuis Zorg BV is als zorgonderneming verantwoordelijk voor het beheer van de zorggelden en uitvoering van de professionele zorg.